Nonduaal Biodynamisch Instituut
schedelbasis (skull base)

Verdiepen & (Her-)Bronnen voor Nonduaal Biodynamisch
Om meer te volgen, te kijken of te lezen - zie hieronder of ga naar de aparte tabbladen uitvouwbaar onder de tab Meer info...
Webinars, Opgenomen Webinars, Artikelen, Boeken, Films, Muziek & Meditaties

Het best bekijkt u dit op een desktop of laptop computer. Het "laden" van filmpjes en pdf bestanden kan soms lang(er) duren...

Hieronder beelden, illustraties van de schedelbasis
De basis van de schedel bestaat uit het voorhoofdsbeen (Frontalis), het achterhoofdsbeen (Occiput), het linker en rechter slaapbeen (Os Temporalis) met in het rotsbeen het middenoor en het wiggebeen (Sphenoid).
Het wiggebeen wordt soms ook wel het 'vlinderbot' genoemd omdat de vorm 4 opstaande vleugels heeft, 2 grote en 2 kleine.
Vroeger was het wiggenbeen de bovenste wervel en in de evolutie is die omhoog gegaan om de basis van de schedel met daarin het Turks Zadel met belangrijke hormoonklier te vormen.
Het grote gat in het achterhoofdsbeen wordt het Forum Magnum genoemd, daar begint de ruggengraat met daarin de dura mater (stevig menbraam) met de zenuwen en het craniosacraal vocht
Net voor de ruggengraat loopt de embrionale 'notochord' (prana-buis of Ziel) waar omheen het lichaam zich vormt en de opstijgende en neergaande Kundalini energie doorheen gaat.
Op dat Ziele-punt raken het wiggenbeen enhet achterhoofdsbeen elkaar, in het Engels wordt dit het SBJ (spheno-basilar junction) genoemd en in Nonduaal Biodynamisch noemen we dat het "Gewricht van de Ziel".
"Dat is waar het om draait..." 

schedelbasis0
schedelbasis1
schedelbasis2
schedelbasis3
schedelbasis4
schedelbasis5
schedelbasis7
schedelbasis8
schedelbasis9
schedelbasis10
schedelbasis11
schedelbasis12
schedelbasis13
schedelbasis14
schedelbasis15
schedelbasis16
schedelbasis17
schedelbasis18
craniosacral_2
cs fluids2
cs fluids
wrna1385-fig-0001-m
wrna1385-fig-0002-m
wrna1385-fig-0004-m
wrna1385-fig-0003-m