Nonduaal Biodynamisch Instituut
Over Gerald Westhoff

OVER GERALD WESTHOFF - grondlegger Nonduaal Biodynamisch


Gerald Westhoff
(1964) geboren in Nederland:

Hij is een enthousiaste, compassievol beoefenaar, ervaren leraar en oprichter van Nonduaal Biodynamisch
(Nondual Biodynamics); Gekwalificeerd in het Biodynamisch of Craniosacraal Balancing model als ook in het
Meditatieve (visionaire) en Klassieke (manipulatieve/viscerale) Craniosacraal model.

Hij spreekt meer dan 5 talen (thuis werd Japans en Chinees (Mandarijn) gesproken, naast Frans en Nederlands), is zeer veelzijdig en geeft les in het Nederlands en Engels met vertalingen in lokale talen (bijv. Russisch/Oekraïens).

Van jongs af aan heeft hij 'energie' gevoeld en was hij geïnteresseerd in het verkennen van (mens)wetenschappen.
Op 15-jarige leeftijd leerde hij de eeuwenoude (meer dan 2500 jaar oud) van oorsprong Chinese (met boeddhistische wortels) kunst van ‘Go’, de kunst van het omringen van leegte. Hij werd de 1e Nederlandse jeugdkampioen en nam deel aan nationale, Europese en wereldkampioenschappen Go.
Als tiener bestudeerde hij het werk van verschillende leraren, zoals Osho en Jiddu Krishnamurti, en begon hij met Vipassana en Zen meditatie.
Tijdens zijn universitaire studies (Economie) woonde hij zowel in Amsterdam als in Parijs.

Op 19-jarige leeftijd had hij wat men noemt een blijvend ontwaken (Awakening), toen hij gedurende 2 weken elke nacht diep in de Stilte in het binnenste van een berg (grot) in de Zwitserse Alpen doorbracht.
Hij beoefende Zazen, Boeddhisme en de (gevechts)kunst van Go in Japan, waar het immens populair is en hij de 6e-dan meestergraad in heeft. Hij woonde bijna 6 jaar in Azië en is decennia lang leraar en (jeugd)coach geweest, na zijn terugkeer in Europa waar hij ook een lange ervaring heeft in het internationale zakenleven en in verscheidene landen gewoond, tegenwoordig is hij woonachtig in België.
Hij is een trotse vader van twee volwassen meertalige zonen.


Hij is voortdurend bezig geweest met het bestuderen, ontwikkelen en verdiepen om (w)holistisch somato-emotionele processen en waargenomen persoonlijk menselijk drama/trauma en lijden te verlichten - die een impact hebben op de psyche, het lichaam, de geest, relaties, werk, identiteit en in het dagelijkse leven - welke modaliteiten hij intensief internationaal heeft geleerd en bestudeerd.

Sinds tientallen jaren praktiseert hij (inter)nationaal als genezer, therapeut en leraar; richtte een coöperatie van therapeuten op en werd hij de grondlegger voor de opleiding tot Nonduaal Biodynamisch beoefenaar.

Vanuit zijn ervaring heeft hij de "Nodentificatie Methode" ontwikkeld waar hij lezingen en workshops
"Nieuwe Jij !" over geeft.
Het snel
doorzien en oplossen van identificaties en trauma's die meestal ontstaan vanuit ons innerlijk kind.

Hij heeft o.a. een opleiding tot meditatie-begeleider wat hij "emotionele (release) fitness" noemt, leidend tot Stilte.
Vanuit zijn studie van de non-dualiteit (Advaita Vedanta) in combinatie met het Boeddhisme, heeft hij Satsangs,
meditaties en non-duale begeleiding gegeven (onder andere op de wijze van het wereldwijde Liberation Unleashed platform).

Met alles is het zo, dat wij voortbouwen op de schouders van hen die voor ons waren.
De ontwikkeling van Nonduaal Biodynamisch (Craniosacraal) is met de erkenning van de verscheidene tradities, scholen en stromingen van o.a.:
- Tibetaans Craniosacraal
- Osteopathie (o.a. gebaseerd op Shamanisme)
- Craniale Osteopathie
- Craniosacraal Therapie
- Biodynamisch Craniosacraal


Daarnaast integreert in Nonduaal Biodynamisch ook de Nieuwe Geneeskunde, Biologische Natuurwetten (GNM) en een aantal facetten van Jnana Yoga, Bhakti Yoga en Kriya Yoga - vanuit het Absolute, Samadhi realisatie, de kwalitetien van Metta, Karuna, Upekkha en Mudita. 

Gerald Westhoff is dankbaar en erkentelijk voor alle inspiratie en 'leraren' met wie hij over de decennia heen in contact is geweest.


Hun kennis en kunde, inzichten en wijsheid in meer of minder mate hebben bijgedragen aan de vorming en het ontstaan van Nonduaal Biodynamisch, de begeleiding en behandelingen, meditaties en opleidingen van het Nonduaal Biodynamisch Instituut (NBI).

Hier zijn enkele relevante opgelijst: meer...


Verbinden vanuit de Stilte van het Hart, Nonduaal Biodynamisch.  

NONDUAAL BIODYNAMISCH – INDIVIDUELE SESSIE met Gerald Westhoff

Interview Nondual Biodynamics
(lange uitleg in het Engels)